2014 m. kovo 28 d., penktadienis

II DALIS. Interneto riterių paieškos

Trokšt keberiokšt. Štai ir riterių medžiojimo internietuose antroji dalis (I dalis čia).
Iš viso spėjau pabendrauti su ~12 asmenų. Kaip minėjau, visus suskirsčiau į kategorijas, kad senei būtų lengviau atsiminti. 

1. Sekso varguoliai. Pirma žinutė, kurioje tikėjausi gauti kvietimą romantiškos vakarienės arba bent jau mano asmenybę atspindintį komplimentą skambėjo taip (kalba netaisyta): "150 litu uz nakty. priwaziuociau". Whoa! Mano asmenybę įvertino net pusantro šimto litų. Reikia derėtis. Senė tikrai daugiau verta. Mano atsakas: "300 Lt ir kiek turėjai iš lietuvių kalbos?". Gaila, kad neturiu draugės užsiimančios senuoju amatu - paklausčiau pagal ką įkainiai skaičiuojami (su didžia pagarba). Tokio tipo reiškiniai pasikartojo dar du kartus. Vienas siūlėsi ateiti į svečius ir atlikti reikalą už ačiū, nes jaučiasi vienišas o aš esu "simpatiska panele ;)". Kitas raitelis tiesiog paklausė ar tikri papai  ir kad manęs nori. Man paklausus privažiuotum ar ateitum, laidininkas nieko neatsakė. Ko gero mažytė rankytė jau kibo į darbą, o tokiu šventu atveju - nevalia trukdyti. 

2. Kažkas ne taip. Storas, plikas, žemas, per plonas, neatitinka amžiaus kategorijos, šiaip įtartinas iš žvilgsnio, žemas, nėra profilio nuotraukos. Tokie laido riteriai ko gero parašo visoms, svarbu, kad būtų ne vyriškos giminės atstovas. Dažniausiai pokalbio pradžia prasideda žodžiais "Labas, kaip sekasi/ka veiki/ kodel nemiegi/noreciau pabendrauti". Tiesiog tikimasi mandagiai užkalbinti, ir sulaukti atsako. Nėra išrankūs, tiesiog bando laimę, nes gyvenime, dėl kažkokių (ne)suprantamų priežasčių merginos neturi ir nežinia, ar tokią yra lietę. Paskaičius jų profilius, pažiūrėjus nuotraukas ir pasitelkus subjektyvius apmąstymus prieinu prie išvados, kad "ne Tau, Martynai." Senė nebūtų mandagi senė, jei neatrašytų ir pakalbintų. Dažniausiai pokalbiai sukasi apie banalybes, kurios neįdomios nei vienai, nei kitai pusei. Kai jau sužinai pašnekovo šuns vardą, supranti, kad užteks žaisti. Tegul toliau riteriauja internieto tyruose. Sėkmės jiems.

3. Potencialieji. Tokie pasitaikė net du. Iš nuotraukos atrodė už velnią gražesni, o ir aprašymuose - pakankamai išsilavinę (nesu tikra, tiesiog noriu tikėti). Nežinau kas jie, iš kur, ką veikia gyvenime ir kokio reikalo tuščiai leidžia laiką pažinčių svetainėse. Bet kokiu atveju, su jais vyko savotiškai informatyvi diskusija. Su vienu daugiausiai kalbėjomės apie emigraciją, o su kitu apie gerą humoro jausmą. Sekundei net susimąsčiau, kad gal nėra jau taip ir blogai tas internietas. Jau galvojau kaip perlipti per išdidumą ir pakviesti išgerti kavos puodo. Meilė baigėsi, kai abu raiteliai paprašė mano fajeboko, kad būtų lengviau bendrauti (nes dabar tai daryti yra nepatogu, nesikeikus). Specialiai pasakiau, kad tokio neturiu. Po šio provokuojančio pareiškimo diskusijos staigiai nutrūko, nes dingo galimybė fajeboko platybėse pamatyti mano girtos ir ant grindų besivoliojančios foto. 

Išvada. Niekas nemoka rašyti žodžių su lietuviškomis raidėmis. 

Aprašiusi savo pastebėjimus prisipažinsiu, kad visame šitame reikale senė nieko nepametė, todėl rimtai ir neieškojo. Tik eksperimentavo ir darė tai, ką moka geriausiai - dalino savo išmintį. Taip pat įgavo reikalingos patirties, kuri bus naudinga stikliuko gerbėjų savaitiniuose susirinkimuose. Rašydama šį įrašą susimąsčiau, kiek neidentifikuotų laido riterių šiandien sutiksiu išėjusi iš trobos pakvėpuoti grynu oru. O jie tik nedrąsiai suks akis į šalį apakinti mano grožio. 

Atėjo pavasaris, todėl savo jau kalbintiems meilės ištroškusiems riteriams patariau išeiti pasiganyti į laukus. Neabejoju, kad ten ras geltonkasę lietuvaitę melžiančią margą telyčaitę. Ne tik gyvenimo meilę sutiks, bet dar ir šviežio pieno gaus. Nepabandęs - nesužinosi.











Senė.

11 komentarų:

  1. Laukiau šitos dalies! +100 internetų, už puikų tyrimą!

    AtsakytiPanaikinti
  2. O mano subjektyvia nuomone visas šis tyrimas eilinė gynybinių reakcijų treniruotė.
    Treniruojamos gynybinės reakcijos sumuojasi ir nepastebimai psichikoje , bei organizme statoma tvirtovė.
    Charakteris tampa nebe lankstus kaip jauno žmogaus, bet reikalaujantis įtikti. Toks charakteris labai mėgsta komplimentus ir skausmingai reaguoja į kritiką. Kiti žmonės, gyvenimo įvykiai, situacijos tokiam charakteriui privalo įtikti. Deja, tai įmanoma tik iki ribos. Todėl priėjus ribą prasideda gyvenimo ir santykių problemos. Taip nekaltos gynybinių reakcijų treniruotės veda į nepasitenkinimo gyvenimu jausmą .

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mano subjektyvia nuomone, mūsų pastatams (sodyboms ir pirtelėms) reikėtų atsipalaiduoti ir kartais į gyvenimą pažvelgti pro ironijos ir sarkazmo pripildytus akinius. Malonu, kai komentarą parašo, ko gero, protingas ir apsiskaitęs pastatas, kuris pagal kelis internete parašytus sakinius nustato tavo psichikos būklę.
      Bet kokiu atveju, dėkavoju už komentarą ir praleistą laiką skaitant.

      Panaikinti
  3. Mano subjektyvia nuomone nemanau, kad ironija ir sarkazmas susijęs su atsipalaidavimu. Greičiau tai susiję ne su atsipalaidavimu, bet su užauginta nuomone apie save. Užsiauginęs nuomonę apie save jaučiasi ypatingas todėl išstato savąjį “AŠ“ ir ieško patvirtinimo, kad jo “AŠ“ pripažintų kaip ypatingą, originalų, išskirtinį. Tad sarkazmas ir ironija ne atsipalaidavimas, bet priešingai, užslėptas nepilnavertiškumo kompleksas. Sarkazmu ir ironija tas gyliai viduje užslėptas nepilnavertiškumo kompleksas yra maskuojamas. Pavyzdžiui, kodėl tu įsidėjai kažkokios senės nuotrauką, jei esi jauna mergina? Todėl, kad pati save laikai ne "tuštute", o intelektualia, protinga, originalia, bet nori gauti apie tai patvirtinimą iš aplinkinių. Tai kur čia atsipalaidavimas, rašyti, kad gauti ( likes) ar komplimentų?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mano subjektyvia nuomone, senė jaučiasi per daug tobulu personažu, kad galėtų patvirtinti arba paneigti Jūsų nuomonę. Mano subjektyvia nuomone, kitoks rašymo stilius arba norėjimas išsiskirti ne visada gali būti laikomas nepilnavertiškumo komplekso maskavimu, nors neketinu ginčytis (kiekvienam savo tiesos). Galbūt tam yra priežastis ir tikslas - arba atvirkščiai jo nėra. Skaitant mano įrašus reikia prisiminti tik viena - čia internetas, kuris gali jūs apgaudinėti kaip seną mergą. Ar Jūs, mielieji pastatai, piktina mano rašymo stilius ar tai, kad neatskleidžiu pilnai savo asmenybės ir ją dažniausiai slepiu po senės kauke? Sarkastiškai perteikdama įvykius padedu atsipalaiduoti skaitytojui. O kad senė nori gauti dėmesio, pripažinimo ir viso kito gėrio tai ir taip akivaizdu. Bet koks rašantis žmogus nori gauti atitinkamą feedback'ą. Vis dėl to, miela dūmine pirtele, psichologinės analizės manęs nejaudina. Daugiau norėčiau sužinoti kokiu tikslu tai darot ir kam nuo to geriau.
      Dėl senės nuotraukos: o kodėl negalima? jaunų merginų nuotraukų ir taip pilnas internetas. Šią nuobodžią monotoniją juk reikia kažkaip paįvairinti gražios senos moteriškės autoportretu.

      Panaikinti
    2. Tai, kad tavo straipsnis “Internetinių riterių paieškos“ yra grynai psichologinė analizė. Tu net suskirstei vyrus prisiregistravusius pažinčių portale į tris psichologinius tipus ir t.t. O sakai, kad tavęs psichologinė analizės nejaudina... Bet analizuodama “internetinius riterius“ tu pati patinka tau tai ar nepatinka, tampi psichologinės analizės objektu kaip internetinė dama analizuojanti riterius. Ir kaip tu pati išsireiškei ,perteikdama sarkastiškai įvykius linksmini skaitytojus... O paskui manęs klausi su kokiu tikslu aš analizuoju internetinės damos charakterį, intelektą, kuri pateikė internetinių riterių charakterių ( psichologinę) analizę... Ir dar klausi kam nuo to geriau... Nors pati į šį savo klausimą atsakai, kad linksmini skaitytojus...
      Paskui dar tau atrodo, kad dūminę pirtelę gali piktinti tavo rašymo stilius ir kad neatskleidi savo asmenybės pilnai... Argi tave piktina internetinių riterių stilius? Manau, kad ne. Ir tu pati savo subjektyvia nuomone atskleidi tų internetinių riterių psichologinius portretus...

      Panaikinti
    3. Malonu girdėti, kad mano "straipsnyje" įžvelgiate psichologinę analizę. Negalvojau, kad taip lengva tokius dalykus aprašyti. Reiks keisti bakalaurą.

      Panaikinti
  4. Hahaa, super gif'as! Vienareikšmiškai eičiau ganytis į laukus, kur ganos tokios avys, kaip kad ši, su tokiu krūtu kabrioletu. Velniop geltonkases melžėjas.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ten turėjo būti karvė važiuojanti į svajonių šalį.

      Panaikinti