2014 m. balandžio 6 d., sekmadienis

Facebook pažadas

Trumpai pakalbėkime apie socialinius tinklus, arba visiems gerai, blogai ir užknisančiai žinomą Facebook.

Kiekvieną dieną, įvedę į naršyklę anglišką žodį veidaknygė, nedrąsiai ir su dideliu smalsumu pasižiūrime ką gero per dieną pavyko nuveikti tavo geriausiam draugui, priešui, meilužiui, nepažįstamąjam, arba tam vienam kartui iš to vieno vakarėlio. Pastebiu, kad darausi priklausoma nuo tokių nekaltų pasižvalgymų po svetimo laukus. Pirmas dalykas ką padarai prisėdus prie mažaekranio kompiuterio su padoria interneto prieiga: pasitikrini kur ir su kuo vakar gėrė tavo slapta meilė. Svarbiausia, kad nepastebi kai taip betikrinant kitų gyvenimo vingius, už nugaros palieki dvi ar daugiau savo brangaus gyvenimo valandų. Jas laisvai galėjai praleisti kalbėdama su savimi, o ne su kursiokais (kurie eilinį sykį nežino kas namų darbų, nors tu net nevaikštai į paskaitas). Nesmerkiu fajaboko. Teisiu ir plaku save, kad tiek daug laiko jame praleidžiu.

Todėl, prie dar vieno savęs tobulėjimo žingsnio pridėjau naują taisyklę kurios nevalia senei peržengti - lankytis facebook'e kas antrą dieną, maksimaliai jame praleidžiant vieną valandą. Savaitgalį buvau išvažiavusi ir palikau brangųjį kompiuterį namie, kad nelysčiau į jokius svetimus daržus. Galiu koją nusikirsdama ir išdidžiai duodama išbadėjusiems vilkams, pasakyti, kad tikrai pailsėjau nuo dramų, reklamų, naujienų, klausinėjimų, svetimkūnių (kurie nuolat prašosi į draugus) ir kitokių facebook erdvėse egzistuojančių gyvių virtinės. Atsivėrė čakros, ir senė suprato, kad ne tik veidaknygė, bet ir kiti socialiniai tinklai veda į neviltį ir ilgalaikį laiko švaistymą. Todėl aš, senė, pripažįstu, kad piknaudžiauju savo veidaknygės paskyra ir tikiuosi mažinti socialinių tinklų priklausomybę visomis įmanomomis priemonėmis. Amen.

Senatvė trenkė į galvą ir užpakalį visu pajėgumu. Surimtėjau, subobėjau, dažniau pradėjau prasmės gyvenime ieškoti.  Bandau būti gera sene sau. Bėgiojimas, saldumynų mažinimas, uždėtas limito antsnukis facebook'ui. 
Sekantis žingsnis bus vestuvės, aš tuo net neabejoju.

Geros darbo savaitės pradžios, zuikiai. 












Senė.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą